Проблемите в енергетиката, икономиката и нелегалната миграция в ЕС обсъдиха президентът Радев и Шарл Мишел

  • 21 март 2023 17:08

  • 359
  • 1
Проблемите в енергетиката, икономиката и нелегалната миграция в ЕС обсъдиха президентът Радев и Шарл Мишел
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Преодоляването на последиците от енергийната криза чрез общи действия в рамките на ЕС за намаляване на цените на енергийните ресурси, както и възможностите за подкрепа за страните членки, запълнили газовите си хранилища с природен газ на цена, значително по-висока от настоящата, бяха сред темите, които президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на постави във видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в.

Разговорът с Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в е в рамките на подготовката на предстоящото заседание на Европейския съвет, което ще се проведе на 23 и 24 март. Страната ни ще бъде представлявана от българския държавен глава, съобщават от пресцентъра на Президентството. 

Президентът изрази подкрепата на България за продължаване на инициативата за транзитен коридор за износ на зърно от Украйна за нуждаещите се държави. Същевременно той посочи, че са необходими мерки на европейско ниво, за да не доведе този транзит до изкривяване на вътрешния пазар в България и другите страни от региона.

Подкрепата, която България очаква от своите европейски партньори в борбата срещу нелегалната миграция, не е само финансова, подчерта още президентът Радев.

Държавният глава открои инициативата на България, съвместно с Европол за създаване на целева работна група в страната ни с участието на заинтересовани държави членки и трети партньорски страни с цел бърз обмен на оперативна информация и предприемане на координирани съвместни мерки срещу нелегалната миграция.

Румен Радев: Агресията на Русия срещу Украйна показа нуждата от силата на правото

Виолета Симеонова
359 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
тиквоч

2023.03.21 | 17:49

1
по 150 лв за всчки пенсионери за агнешко

Добави коментар

Водещи новини