Бойко Борисов: Това, което бе причинено на България, османлия не го е правил

share

Две години нито стотинка по европроектите. Хаос, разруха, застой. Досега не съм имал по-лесна кампания. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Враца.

„Какво стана с инфлацията - чудовищна е. Ние давахме по 50 лева и те ги усещаха. Сега инфлацията е 100%“, посочи той. "Сега спекулата цъфти", допълни той.

„Миграцията - разградиха всичко. Тя тази ограда не е предпазно съоръжение, тя е да помага на граничарите. Имаме воля, чудесна Гранична полиция. Само техника ни трябва. Две години стъргане, чегъртане, брулене. И накрая обрулиха границата. И чуждестранните медии гледат. Смятайте какъв чудовищен трафик! Вместо да изловят каналджиите... А ние ги правихме тия работи с нашите партньори от Турция. Загинаха полицаи, Бог да ги прости! За каква охрана по границата говорят?“, не спести критики лидерът на ГЕРБ по повод мигрантския натиск през последните месеци.

Борисов от Добричко: Не можем да губим повече време и бъдеще в кризи и хаос

„По време на войната се зароди най-голямата организирана престъпност. Помните югоембаргото. Смятайте какви „килъри“ се отглеждат в момента. Каква организирана престъпност е“, предупреди Борисов.

Борисов изтъкна, че министърът на икономиката и президентът Радев трябва да излязат и обяснят защо са такива цифрите на инфлацията, защо хората вече не смогват да плащат сметките си. 

"А само говорят: "Съдебна реформа, та съдебна реформа". А за две години защо не я направиха тая съдебна реформа?! Проблемът, понеже вие сте елитът на партията ни в Северозападна България, искам да го знаете. Това, което тези причиниха на България, османлия не го е причинявал. С този мразещ се народ. Те не искат да печелят изборите. Дори невъзможното да стане, да са малко преди нас, ще изпаднат в изолация. Такава, в каквато бяхме и ние, когато спечелихме изборите. На 30 април пак ще се озовем в същата ситуация и юни ще са новите избори. И тогава народът ще ни вика: „За какво сте ни вие?“. Това го направи вдигнатият юмрук, който те си го избраха. Сега ни питат, защо не му искаме импийчмънт. Представете си, че той успее – тогава Илияна Йотова ще прави служебните правителства. Президентът за толкова години се научи. Хубав-лош, вие го избрахте“, обясни лидерът на ГЕРБ.

„Проблемът е, че хората очакват да стъпим здраво и да им решим проблемите. Затова мен ме интересуват сметките и бюджетът“, призна Борисов. И добави, че това не му дава сън: „Жал ми е за хората!“

Борисов прогнозира, че януари 2024 г. няма шанс да приемем еврото и призова: "Да се мобилизираме, да покрием дупките и тогава може да стане". Сега ни чака тежка ситуация... Най-реалистичният сценарий е ГЕРБ да е първа политическа сила и хората да заявят, че искат промяна. А ние ще си носим отговорността".

Водещи новини

Още новини