Корнелия Нинова: Думите на Бойко Борисов са потресаващи

bulphoto (архив)
share

От потока от думи на Борисов, едно изречение е потресаващо: "Трябваше да подкрепим закона на Зарков, макар че е противоконституционен. Европа и Америка го искат." Тоест българската Конституция и върховенството на закона нямат никакво значение. Това е страшно. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод интервю на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по-рано днес.

"Това е разликата между ГЕРБ и БСП - ние сме за истинска съдебна реформа. В нея законът е над всичко. Всички са равни пред закона, а не газещи го и наведени заради зависимости", подчерта тя.

Бойко Борисов с жестоки обвинения заради миграцията и еврозоната, подава ръка за разследването на главния прокурор

Бойко Борисов заяви: „В следващия парламент Крум Зарков (б.р. служебният правосъден министър) трябва да ни подготви работен документ, който да гледаме и одобряваме. Предлагам партиите, които искат, да поработят по него тези месец и половина и първия ден, след като влезем в парламента - да го внесе Крум Зарков и да го подкрепим“.

По думите му няма главният прокурор да бъде недосегаем и че не може да не бъде разследван.

"Трябва да подготвим закон, който да приемем. Защото, ако сменим Гешев с Рашков, под такова нещо няма да се подпиша никога", заяви лидерът на ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини