Нинова: ВКС реши, че действащото законодателство не позволява смяна на пола

  • 21 февруари 2023 08:24

  • 879
  • 4
Нинова: ВКС реши, че действащото законодателство не позволява смяна на пола
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Вчера Върховният касационен съд реши: "Действащото право в България не предвижда възможност съдът да допусне промяна на данните относно пола, името и единния граждански номер в актовете за гражданско състояние на молител, който твърди, че е транссексуален". Това пише лидерът на БСП Корнелия Нинова във Facebook.

"Искам да попитам привържениците на Истанбулската конвенция и джендър идеологията следното: “Уважавате ли върховенството на закона?“, пита тя.

"Чух много обвинения срещу БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и мен в частност, че темата не е важна и актуална. Ако е така, защо само преди дни Европейският парламент прие резолюция, с която призовава държавите членки ВЕДНАГА да приемат Истанбулската конвенция, както и възможността Съветът да я ратифицира от името на всички, макар и да не са съгласни?", заявява още тя.

Автентичната лява БСП и още 109 социалисти в Пловдив напускат партията на Нинова

"Имаме ли сили и характер да кажем ясно: за нас българите децата и семейството са ценност, а Конституцията на страната и върховенството на закона стоят над всичко. Поздравления на ВКС за решението", завършва лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
879 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.08.23 | 19:00

4
нинова се страхува че нейните ОВЦЕ ще си сменят пола и тя ще увисне
.

2023.02.21 | 11:05

3
Корнелия отново ни преподава урок как се замазват очите на хората. Има толкова мн по-сериозни проблеми в страната, а тя ни занимава с това. Всеки ден умират хора по пътищата. 14 тежки катастрофи за това денонощие. Възрасните хора все още получават смешни пенсии, а след високата инфлация съвсем! Болниците ни приличат на кенеф, ченгетата и граничарите са подкупни, по цял ден ни заливат с простотия по телевизията - някакви измислени "известни" личности, които са известни с това, че са известни. Образованието на места е под всякаква критика. Хората бягат от страната, защото тук не могат да се изхранват. И ощееееее куууп други работи, но тя ни занимава с това. Предизборната кампания започна и пак се опитват да печелят на гърба на омразата.
Жетона

2023.02.21 | 08:40

2
Обратните са болни мозъци!

2023.02.21 | 08:36

1
Това ли са ни проблемите? Най-бедни сме, най-болни с пък със най скъпи здравеопазване. Никакъв контрол на храните.... Списъка е безкраен. Но другаркара бори тримата идиоти решиши да си сменят пола. Е сега вече ще ни оправи.

Добави коментар

Водещи новини