Кирил Петков: Песента за Лена мен лично много ме зарадва, обществото заби шамар на Слави

Булфото
share

"Спираме да се обясняваме на всякакви лъжливи обвинения, които прокарват като стратегия от ГЕРБ ежедневно. На лъжата краката са къси". Това заяви в ефира на Нова тв съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

„Следващият парламент трябва да има голяма отворена коалиция на хора, които казват: „Ние сме тук не, за да пазим собствения си лидер, не за да има корупционни сделки, а защото приоритетите на България са на първо място”, каза още Кирил Петков.

По отношение на третия мандат, който предстои да бъде даден и се очаква решението на президента Румен Радев, Петков обясни позицията: Подкрепяме и не участваме, ако и ГЕРБ подкрепят и не участват.

Кирил Петков: Няма никакъв шанс ПП да застане до ГЕРБ и да участва в общо коалиционно управление с тях

Колкото и мандата да се раздават, хората са едни и същи. Каквато и рулетка да се върти, математиката показва, че правителство не може да има без подкрепата на ГЕРБ, ПП и ДПС, обясни Петков.

"Песента за Лена мен лично много ме зарадва. Това означава, че обществото работи. Най-големият шамар за Слави беше от българското общество.

Без да влизам в детайлите на песента, едното е продънена простотия, която пада на всякакви нива, а другото е песен, която няма нищо общо като маниер и пошлост. Слави явно е толкова озлобял, че с песента си все едно удари жена. В песента на Христо Петров стилът е съвсем различен, изкуството е различно и двете неща са несравними", заключи той. 

Когато влязохме в управлението, имаше план да затваряме въглищните централи и отваряме газови. Ние бяхме против и твърд ангажимент не можехме да приемем, заяви за "Здравей, България" по Нова телевизия Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната" и депутат.

Според него по това време повечето преговори са водени преди войната.

Както се видя, че дерогацията е възможна заради войната, сега можем да използваме същия аргумент. Ние не затворихме реално централи. Може да се получи баланс - зимно време да работят на 100%, лятото - по-малко.

Трябва да адресираме въпроса със затварянето на тецове от Маришкия басейн като регионален, а не само като проблем на България. Има общи интереси, а и има значение дали на преговори в Брюксел ще седнат 4-ма или само България. Трябва да ни подкрепят Гърция - с нея върви и Кипър, също да ни подкрепи и Румъния, допълни Петков.

Водещи новини

Още новини