Христо Иванов за заловения англичанин: Губим си времето с такива теми

Булфото (архив)
share

От "Демократична България" подкрепяме усилията да се изясни всичко по този случай и г-жа Албена Симеонова оказва пълно съдействие на службите. Това заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов във връзка със заловения и издирван от Интерпол англичанин.

Той обясни, че няма данни Симеонова да е знаела, че лицето е заподозряно за престъпна дейност, както и да е била негов съучастник.

Няма и данни за опити тя да е била вербувана. По нейните думи разбирам, че в това село има англичани и тя е една от малкото хора там, които владеят английски и редовно се обръщат към нея за съдействие. Твърденията, че задържаният е живеел в нейн имот не са верни. Той живее в имот, който е собственост на семейството му, обясни Иванов.

Албена Симеонова (ДБ): Задържаният Дейвид Бодил няма нищо общо с мен

На въпрос защо дневният ред на депутатите се премести върху ареста на англичанина, Иванов отбеляза, че по този начин "надделява желанието да се ходи на избори".

Вместо фокусът да е върху успокояването на политическата ситуация и да се намери възможност с третия мандат за някакво управление, с което да се решат важни неща, ние си губим времето с такива теми, добави съпредседателят на ДБ.

Водещи новини

Още новини