Петър Витанов: Няма полза за БСП да влиза във война с президентската институция

БСП
share

"БСП може да тръгне по нов път след Конгреса през февруари. В момента партията е скарана с всички и във вътрешен, и в международен план". Това каза ръководителят на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент и член на Националния съвет на БСП Петър Витанов пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ.

Петър Витанов коментира продължаващата война между ръководството на БСП и президента Румен Радев. Последният повод беше решението на държавния глава да не налага вето над гласуваната от Народното събрание военна помощ за Украйна.

„Няма полза за БСП да влиза във война с президентската институция. Обикалям цялата страна и не считам, че социалистите се чувстват предадени от Румен Радев. По-скоро има едно объркване от постоянните нападки към него, защото той е човекът, който се ползва с най-високо обществено и политическо доверие“, каза още евродепутатът.

„И с втория, и с третия мандат ще е трудно да се направи правителство. ГЕРБ падна жертва на собствената си политика. Когато се появиха на политическата сцена в България, те отрекоха всичко предишно. БСП традиционно беше опонент на това управление и поне до този момент не е изневерила на тази си политика", посочи Витанов.

Социолог: Шансовете за кабинет с третия мандат са минимални

Водещи новини

Още новини