Вигенин за следващия кабинет: Хората очакват много повече от влизането в Шенген и Еврозоната

  • 08 декември 2022 14:12

  • 321
  • 3
Вигенин за следващия кабинет: Хората очакват много повече от влизането в Шенген и Еврозоната
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

От уважение приехме поканата за среща с проф. Николай Габровски, за да му кажем лично какви са нашите намерения. Ясно е, че подкрепа от нас няма да има. Гледаме напред да видим какво ще бъде предложено. Това заяви зам.-председателят на парламента Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, в предаването "12+3" по БНР. 

Депутатът посочи, че сред приоритетите, които проф. Габровски е очертал пред БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, не е имало нищо свързано с икономиката, със здравеопазването, със социалната политика. 

Офертата, която той представи, не беше убедителна. Основно, за което говореше, беше Еврозоната и Шенген. Това са важни неща, но хората очакват повече от кабинета, който трябва да бъде създаден от това Народно събрание, отбеляза Вигенин. 

Той изрази лична позиция, че ако е възможно правителство с третия мандат, то трябва да е широко подкрепено, да има ясна програма, да бъде експертно, за да изглежда, че не представлява определени формации. 

Проф. Габровски се срещна и с БСП - и те няма да го подкрепят

Зам.-председателят на Народното събрание коментира и темата за влизането на България в Шенген. 

Би било коректно да се вземе утвърдително решение, че България и Румъния влизат в Шенгенското пространство след определено време, ако изпълнят определени допълни условия. Резервираните страни - най-вече Нидерландия, изваждат напред темата за корупцията, но по-скоро други въпроси са проблематични за тях - нелегалните имигранти. Притеснение за Нидерландия и Австрия е, че ако България и Румъния станат част от Шенген, тогава българо-турската граница става Шенгенска и влизането на нелегален имигрант на територията на България означава безпрепятствен достъп до сърцето на Европа. Аз бих поставил въпроса на Австрия и на Нидерландия така - добре, не сте доволни от това, което се случва, помогнете ни да го решим, а не ни спирайте заради това, добави Вигенин. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
321 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Име

2022.12.08 | 14:34

3
Хората очакват за вас съд и затвор проклети убийци стигасте убивали народа казваме не на еврото и шенген айде върветвси на майнатаси бог да ви накаже и всички ваши мечти и вие да горите в ада просяци долни

2022.12.08 | 14:25

2
глупак! къв шенген и еврозона, оли? вие чувате ли изобщо какво искат и не искат хората! а и по принцип нищо не очакваме от вас, ние сме свикнали да се оправяме както можем и знаем!

2022.12.08 | 14:21

1
чакаме ковидари на въжето

Добави коментар

Водещи новини