Ананиев, ПП: Преди изборите ЦИК предложи код за машините на БСП, но те отказаха

Булфото (архив)
share

Свиленски направи много тежко внушение, БСП се опитва да свали доверието към машините. Това заяви в ефира на БНТ Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната".

По думите му големият проблем е отпадането на машинния протокол и отпадането на машинното броене.

БСП отвориха вратата на ГЕРБ и ДПС, те не излязоха да защитават законопроекта. Преди изборите ЦИК покани всички формации да получат код, с който да проверят дали всички машини са наред. Единствено "Продължаваме промяната", "Демократична България" и ГЕРБ са отишли да вземат такъв код. Кирил Петков е предложил БСП да използват нашия код, за да се уверят, че няма проблем с машините, те могат да отидат да си го вземат от новия коалиционен партньор ГЕРБ, те също имат код. Казвам коалиционен партньор, защото тази коалиция е видима, коментира Настимир Ананиев.

Подчерта, че от "Продължаваме промяната" нямат проблем да се гласува и на хартия, и на машина.

Свиленски учуден: За какво ще ме съди Петков? Не съм казвал, че той държи кодовете

По думите му никой не иска да управлява с ГЕРБ и ДПС. Може би нещо планират с третия мандат да направят, каза още Настимир Ананиев и заяви, че в ПП не се страхуват от отцепници в партията.

БСП заприличва на "Има такъв народ" в момента, тръгнали са по техните стъпки. Няма лошо да направят кабинет с ГЕРБ и ДПС, за да има редовно правителство, но в България в момента няма лидерство, каза още Настимир Ананиев.

Водещи новини

Още новини