ПП поиска изслушване в парламента на председателя на ЦИК

  • 25 ноември 2022 16:27

  • 528
  • 6
ПП поиска изслушване в парламента на председателя на ЦИК
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Парламентарната група на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" (ПП) е внесла в деловодството на парламента искане за изслушване на председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия НейковаКамелия НейковаКамелия Нейкова е родена на 16 август 1969 г. Завършила е право в Русенския университет „Ангел. Това съобщи съпредседателят на коалицията Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на по време на дебата по промените в Изборния кодекс на второ четене. Искаме да бъде включен като първа точка от проекта на програма за работа в сряда, уточни Василев и добави, че по този начин ще се спрат спекулациите има ли разлики в машинните протоколи.

Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на посочи в реплика към Божидар Божанов от "Демократична България" (ДБ), че не смята, че трябва да се преименува Общественият съвет. Предложението си Божанов направи след като Мустафа Карадайъ заяви, че е против оставането на Обществения съвет към ЦИК в този му вид.

Този Обществен съвет не знам каква отговорност носи и пред кого, заяви Карадайъ. По думите му идеята на съвета е за по-голяма прозрачност, както и да предлага на ЦИК предложения за решения на възникнали проблеми. Карадайъ бе категоричен, че няма информация те да са имали едно становище, което да е послужило на работата на ЦИК. Хората от съвета имат различни мнения и в един момент остава убеждението, че говоренето не е лично мнение, а е това на ЦИК. В тази връзка отпадането на Обществения съвет би допринесло за изборния процес и за яснотата в него, коментира Карадайъ.

Продължава обсъждането на Изборния кодекс

Мартин Димитров от ДБ посочи, че Общественият съвет има консултативна роля и е форма на граждански контрол; за мен е смущаващо, че искате този съвет да отпадне. По думите му трябва да се разширява гражданското участие, а не да се ограничава.

Радостин Василев от ПП заяви, че не е съгласен с предложението за преименуване.

По-рано депутатите решиха да удължат работното си време до изчерпване на дебатите по докладваните от правна комисия 16 параграфа от законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
528 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Киролацията на К.у.р.о

2022.11.25 | 22:05

5
Я виж ти къде било заровено кучето? Кодовете, флашките - за това е цялата истерия, цялото квичене, цялото гърчене щото Кичко Кокичко държал кодовете пък Ристьо Мазника държал флашките. Ми те не си вярват един на друг и се държат взаимно с кодове и флашки пък искат хората да им вярват. И кво стана ся - Кичко дърши кодовете и определя кой да спечели ама този път нещо са объркали кодовете и стана тя каквато стана. Е ми сбогувайте се завинаги със власта ППедерунгели мръсни и Ристьо Мазника ще кара лодки по локвите на жълтите павета пък Мая Чушкопека ще се върне на Околовръстното, Костя Копейкин отива на Украинския фронт да се бие за началника си Путлер и всичко ще си дойде на мястото.
ГЕШЕВ ИМАШ ЛИ ТОПКИ?

2022.11.25 | 22:06

6
Страх, животински страх и ужас тресе кочината на ППедерунгели и Дебилна България. Ба си мамата - щял бил Киро Тъпото да дава кодовете на машините пък Маджото щял бил да дава флашките. Гешев къде си бе? Къде спиш бе ами не извикаш Киро Тъпото и Кривоносия измамник да пишат обяснения. И каква станя тя - последните избори включително и на Фатмака май са ни К.у.р.о.л.и.р.а.л.и всички нас изодзадзе. За това е цялата истерика на Подмяната и ДБ. Пък ние им "вервахме"
PaulaFox

2022.11.25 | 20:30

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Киролацията на К.у.р.о

2022.11.25 | 16:47

1
Ма много ми е гот като гледам как се гърчат гадовете от ПП и мазниците от ДБ. Хайде пък де ви видим клиенти на бай Ставри. Той човека се е подготвил с много вазелин и сапунчета за изпускане. Чака ги човека с нетърпение.
Валентин Илиев Ангелов

2022.11.25 | 17:49

3
Ей боклук , умирай.

2022.11.25 | 17:23

2
dokazan pe dal po dobre da se izvikat ot koziak za da razkajat kak vi vkarvat vav mashinite glasove tce bez tiah niama da imate i 4 procenta

Добави коментар

Водещи новини