Протест блокира БНТ, Йордан Цонев участва в "Панорама" дистанционно и заяви: Това е силово налагане на малцинството

Кадър: БНТ
share

Не съм в студиото на БНТ, защото отново телевизията е блокирана и не мога свободно да вляза и да защитя позицията си. Отвън са привържениците на Продължаваме промяната. И ние можем да докараме нашите привърженици, но от това няма да спечели никой. Протестът е хубаво и демократично нещо, но не когато се пречи на другите. Това заяви депутатът от ДПС и зам.-председател на парламента Йордан Цонев в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Символно е това, което се случва отвън, което се случва по площадите. Това е силово налагане на малцинството над мнозинството. Това е демокрация в уродлив вид. Пречи се на политиците да изказват позициите си“, не скри гнева си той.

Протест пред парламента срещу хартиената бюлетина

„ДПС много последователно защитава позицията си. Ние настояваме за 100% машинно гласуване, но с машини-скенери. При този начин на гласуване невалидните бюлетини са нула и се елиминира субективния фактор.“, уточни Цонев

„С тези машини основно се гласува във Венецуела. С тях избират диктатора Мадуро. В Европа гласуват с бюлетини“, обяви той.

„Избирателите искат да има правителство. ДПС иска да има редовно правителство. Когато ДПС участва в правителството страната постигна стратегическите си цели, икономиката постигна разцвет. ДПС има подготвени специалисти, с които да участва в правителство. Решението на политическата криза е ключът към решаването на всички други кризи“, подчерта Йордан Цонев.

Водещи новини

Още новини