Корнелия Нинова разкри каква е изненадата от днешния ден

Булфото (архив)
share

Ще търсим максимално съгласие за бюджет 23. Това е изненадата от днешния ден и от изслушването на финансовия министър - че няма да има бюджет, а ще има удължаване на сегашния. Това не е приемливо, защото цените растат, бедността нараства, трябва да се подобри бюджета за 23, защото трябва да се преизчисли минималната заплата, а служебното правителство предвижда замразяването ѝ. Трябва да се преизчислят пенсиите, а служебният кабинет предвижда само швейцарското правило. Ако продължим сегашния бюджет при нарастващи цени, инфлация и тежки зимни месеци, ще ощетим не само народа си, но и икономиката си. За нас е по-целесъобразно да има нов бюджет за 2023 година, който да отчита необходимостите за държавата и за народа.  Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в колуарите на НС, предаде репортер на novini.bg.

Тя бе категорична, че няма да подкрепят мандат ГЕРБ, ДПС и Възраждане. Ако ПП ни поканят за втория - ще участваме в разговорите.

Нинова: Няма да подкрепим мандат с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане"

Ние смятаме, че даването на оръжие на Украйна би въвлекло България във военния конфликт, ние искаме мирно и дипломатическо решение, заяви още тя. По думите ѝ за тях аргумент е българския народ е да не се въвлича в конфликта и да има мир в България.

Нинова бе категорична, че не би гадала къде ще отиде третия мандат и когато президентът го връчи - тогава ще видим какво ще предложи този трети.

 

 

 

 

Водещи новини

Още новини