Новолуние и слънчево затъмнение на 4 декември в Стрелец

  • 03 декември 2021 11:03

  • 4492
  • 0
Новолуние и слънчево затъмнение на 4 декември в Стрелец
© Pixabay

В събота, 4 декември, Новолунието се формира на 12°22 в знака на Стрелец в 09:44 сутринта. Новолунието в Стрелец ни прави любопитни, по-уверени, по-амбициозни, по-оптимистични и общителни, дава стремеж към приключенията.

Новолунието в Стрелец съвпада с пълното слънчево затъмнение, което ще отбележи края на един цикъл и началото на друг. По време на слънчевото затъмнение трябва да сме още по-внимателни към това, което посяваме в момента, тъй като може да има повече последствия, отколкото само по време на новолуние. Затова е препоръчително да сеем добри неща около нас, да правим добри дела, да се съсредоточим върху положителното, за да получим по-добра реколта по-късно, по време на фазата на Пълнолуние. Ефектите на затъмнението са дълготрайни – от шест месеца до една година. През следващите месеци, ще преживеем интензивни трансформации в нашата култура, закони, а също и в нашите вярвания.

Новолунието в Стрелец и слънчевото затъмнение са свързани с Меркурий (съвпад) и Сатурн (секстил). Това може да ни помогне да изразяваме себе си лесно и убедително.

Слънчевото затъмнение в знака на Стрелец, ще благоприятства (главно) огнените знаци (Овен, Лъв, Стрелец) и въздушните (Близнаци, Везни, Водолей); но може да бъде предизвикателство за Дева и Риби. Някои хора могат да изпитат желание да прекратят една връзка и да тръгнат по нов път. Затъмненията често причиняват внезапни промени, правят ни по-емоционални, затова най-добре е сега да не вземате решения, да изчакате да минат няколко дена и на спокойствие да обмислите нещата.

Това затъмнение ни казва, че нещо, което преди е работило за нас, вече не дава нищо от себе си, затова е дошло време да благодарим и да се освободим от товара на миналото, за да направим място за новото, което иде насреща. Ще бъдем изправени пред решения, в които ще трябва да поставим в баланс това, което искаме, ценностите и принципите.

Има причини да мислим, че навлизаме в друга фаза на глобализацията. Това не е задължително да е по-добре от досега, нито непременно по-лошо. Тази реалност, която идва не е нито панацея, нито апокалипсис. Може да очакваме реорганизация на геополитиката, търговията, потребителската култура и социалния живот. Промените не могат да се почувстват веднага. Те се осъществяват бавно и едва след време ще признаем, че сегашното затъмнение е било повратна точка, в която всичко се е променило за пореден път. Затъмненията са моменти на загадка, мобилизират нещата на подсъзнателно ниво, отварят и затварят процеси, които разбираме по-добре от разстоянието на времето.

Добре е да се грижим за себе си, да се вслушаме в нуждите на тялото, да не го насилваме по никакъв начин, да не претоварваме организма с тежка храна, алкохол, наркотици. Идеално време за йога и медитация.

Един час преди затъмнението е добре да не говорите. Добре е да вземете контрастен душ. Започва се с гореща и се завършва с гореща вода, а при лунно затъмнение е обратното. Няколко пъти трябва да редувате студена с гореща вода. Един час преди затъмнението на бавни глътки изпийте чаша вода с мисълта, че тази вода ще ви пречисти.

Препоръчва се 10 минути преди започване на затъмнението да легнете с глава на изток (или на север). По време на релаксацията може да си представяте своя двойник, върху който прехвърляте всички свои недостатъци и качества, от които искате да се освободите. Постъпете така и с проблемите си. После завийте мислено двойника във фолио примерно, поставете го в един балон, на който отрязвате връвта и гледайте как бавно се отдалечава от вас, докато съвсем изчезне от погледа ви. Останете още малко да полежите. Час след затъмнението изпийте втора чаша с вода на бавни глътки с мисълта за новият човек, който вече сте.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
4492 0

Свързани новини

Водещи новини