Десислава Атанасова: Надявам се в следващите дни някои от парламентарните сили да преосмислят своите позиции

Булфото
share

Надявам се в следващите дни някои от парламентарните сили да преосмислят своите позиции, заяви пред медиите в парламента Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, след срещата им с контактната група, водена от президента Росен Плевнелиев (2012 г.-2017 г.) и Соломон Паси.

Ситуацията е тежка, има много кризи, с които да се справим, никой от българските граждани не очаква политическото его да вземе надмощие, обясни Атанасова. И добави, че на първо място от ГЕРБ-СДС очакват някои политически сили да преосмислят позицията си за разговор. Не с нас, ние даваме възможност да се водят разговори от хора, които имат опит в преговорите, политиката; да осъзнаят, че без диалог няма съединение, уточни председателят на ПГ ГЕРБ-СДС.

Не знам дали в този парламент е възможно формирането на някакво управляващо мнозинство, но ако е възможно, трябва да е на база на общи принципи, позиции, програми, няма да правим в никакъв случай аритметично мнозинство, категоричен е Томислав Дончев (ГЕРБ-СДС).

Задача за кабинет между "Мисията невъзможна" и "Умирай трудно": Паси и Плевнелиев на разговор с ГЕРБ-СДС

Росен Плевнелиев съобщи, че са обсъждали голям списък с теми. ГЕРБ-СДС са уверили, че биха дали всичко от себе си България да има силно работещо правителство без значение какъв ще е форматът му. Ние сме оптимисти и виждаме много по-голямо поле на съгласие от това, което в момента се вижда публично, добави президентът. В този час, в който водихме преговорите с ГЕРБ-СДС, получихме писмен отказ за среща и от ПГ "Демократична България", съобщи Плевнелиев. Такива вече има от "Продължаваме Промяната" и "БСП за България".

Идеята за контактната група е на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Водещи новини

Още новини