Искрен Арабаджиев (ПП): ГЕРБ свалиха работещо правителство, видя се, че нямат план за справяне с кризата

БНТ
share

Виждаме, че в новия парламент няма ясно изразени мнозинства, затова предлагаме Никола Минчев за председател. Той се доказа като много успешен председател на предишното Народно събрание, видяхме обществената енергия по площадите в деня на неговото сваляне. Ще направим всичко възможно той да бъде избран за председтел на парламента. Това каза в предаването "Референдум" по БНТ избраният за депутат от "Продължаваме промяната" в 48-то Народно събрание.

Ясно сме заявили 16 приоритета, сред които доходите да продължат да растат, антикорупционна политика, реформа в КПКОНПИ. Чрез по-добра събираемост и спиране на течовете можем да продължим социалната политика, заяви Арабаджиев.

Имахме работещо правителство, а ГЕРБ използваха ДПС и "Възраждане", за да го свалят. След това се видя, че нямат план за справяне с кризата, посочи той.

Христанов от ПП отговори на поканата на Паси и Плевнелиев за разговори

По думите му финансите на държавата са в много добро състояние. Има и 4% реален ръст на икономиката за годината, както и ръст на събираемостта на приходите в бюджета, коментира Искрен Арабаджиев.

Водещи новини

Още новини