Кирил Ананиев разкри: ГЕРБ е готова да подкрепи правителство и с друг мандат, в т.ч. на ПП

Bulphoto/архив
share

Държавният бюджет за следващата година е най-важната тема, с която трябва да се захванат новите депутати в 48-ото НС. Обединяващото между всички партии мнение е, че бюджет трябва да има, дори и да няма кабинет. Това заяви пред БНТ Кирил Ананиев от ГЕРБ.

Според него България трябва да завърши 2022 година с по-нисък от заложения бюджетен дефицит. По думите му има мерки и инструменти, които могат да доведат до намаляване на дефицита.

"За следващата година вече трябва да се таргетират мерките, които са по отношение на бизнеса и населението. Така, че да не се стига до теглене на такъв огромен заем от 15 млрд. лева. Външните пазари, освен общата тенденция за затягане на финансирането от международните финансови институции - налице е голямо недоверие към управлението в България, особено през последните година, година и половина", заяви Кирил Ананиев от ГЕРБ.

Ананиев (ПП): Пари в държавата има, но когато се насочат правилно

Кирил Ананиев разкри още, че ако не успее да състави кабинет, партия ГЕРБ е готова да подкрепи правителство и с друг мандат, включително и на "Продължаваме промяната", в името на стабилността на държавата и при условие, че програмата му съвпада с приоритетите, заложени в програмата за управление на ГЕРБ.

"Ако не се стигне дотам, че да създаде първата политическа сила правителство, тогава евентуално мандата минава на втората политическа сила. И ако тя наистина е готова в този труден момент да поеме отговорността да възстанови държавата в нормалния ѝ ритъм, защо да не го подкрепим", заяви Ананиев пред БНТ.

Водещи новини

Още новини