Делян Добрев: ПП са партия на кражбата, оставиха държавата в разруха

БНТ
share

Официалната позиция на партията ни е, че няма да разговаряме за съставяне на правителство с "Възраждане". Моето лично мнение е, че не трябва да преговаряме и с "Продължаваме промяната". Те говореха срещу Путин, а действаха в негова полза, говореха срещу корупцията, а най-големите корупционни сделки се случиха по време на тяхното управление, говореха, че са партия против кражбата, а са партия на кражбата. Те са пример за корупция. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ Делян Добрев от ГЕРБ.

Той показа документи, като заяви, че те доказват, че кабинетът "Петков" е купувал природен газ от дъщерна на "Газпром" компания от Румъния. Вместо от "Газпром" на цена 84 долара газът е купуван на цена 114 долара. Парите се връщат при Путин през Швейцария, посочи Добрев.

От тези осем месеца управление на техния кабинет държавата е в разруха, подчерта той.

Да не се опитват да казват "Тези, които ни свалиха". Ние не сме свалили бившето правителство, те са самосвалиха, защото се изпокараха за пари. Тези четири партии – орел, рак и щука, имаха 134 депутати, сега имат 98. Това е оценката за управлението им, отбеляза Делян Добрев.

От ПП са категорични: Ще бъдем опозиция, няма да влезем в коалиция на кражбата

В отговор на въпрос той уточни, че от ГЕРБ са категорично за предоставяне на оръжие на Украйна.

По думите му е важно е да имаме редовно правителство и без ПП.

Попитан дали от ГЕРБ биха подкрепили правителство с втория мандат на ПП, Добрев каза: "По-скоро бих си отрязал ръката, отколкото да подкрепя кабинет на ПП. Не искам да имаме нищо общо с тях, защото смятам, че държавата трябва да се развива тъкмо по обратния начин на техния".

Водещи новини

Още новини