2 г. затвор за мъж, ограбил фризьор

  • 14 ноември 2022 15:07

  • 293
  • 0
2 г. затвор за мъж, ограбил фризьор
© Pixabay

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден на затвор 37-годишен мъж за кражба, съобщиха от държавното обвинение.

На неустановена дата в периода от 10.01.2020 г. до 16.01.2020 г. от фризьорски салон в ж.к.“Разсадника-Коньовица“ в гр. София, обвиняемият Т.Г. отнел чужди вещи и пари от владението на Г.Г. Обвиняемият заявил, че иска да бъде подстриган и докато чакал пострадалия да изпрати предишния си клиент, пребъркал джобовете му и си тръгнал с парите на Г.Г. Деянието е извършено в условията на повторност, тъй като Т.Г. е осъждан за друго такова престъпление.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 7, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.28, ал.1 от НК. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели, които доказват вината на Т.Г.

Полицаи разкриха за минути кражба на портмоне

Софийски районен съд призна обвиняемия за виновен по повдигнатото му обвинение и наложи на Т.Г.  наказание  „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
293 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини