Министър Шишков: Автомагистралата от Русе до Велико Търново е обявена за национален обект

БНТ
share

Министерски съвет обяви бъдещата автомагистрала от Русе до Велико Търново за национален обект, каза след заседанието на кабинета регионалният министър Иван Шишков. Това обяви регионалният министър Иван Шишков след заседанието на кабинета. 

Подробният устройствен план е готов и другата седмица ще бъде одобрен със заповед от министъра, с което започва истинската процедура по отчуждаване и изграждане на магистрата. В момента има идеен проект до Бяла.

"С това решение сме направили част от онова действие, с което трябва бавно и методично да ликвидираме 10-годишия хаос, който цареше в строежа на пътищата и да въдворим правов и планов ред в цялото изграждане", каза той.

Тази магистрала е част от най-важния транспортен коридор север-юг, който е със значение не само в България, но и в цяла Европа, допълни министърът.

Шишков открил строителен хаос на АМ "Хемус"

Той съобщи още, че МС е одобрил съгласие за изменение в общия устройствен план на София за разширяването на третия метродиаметър.

Той ще минава през Военна академия, ул. "Гео Милев", "Арена Армеец" до "Цариградско шосе". Ще е 6 км и ще е с 6 метростанции.

По думите му най-важните магистрали трябва да бъдат обявени за национални обекти, защото ще осигурят по-голяма безопасност на движението. И добави, че един от гоелмите проблеми в нашата дъражва е това, че пътищата не са проходими. 

Водещи новини

Още новини