Шишков: За нас беше приоритет да завършим качествено интерконектора

  • 30 септември 2022 08:08

  • 542
  • 2
Шишков: За нас беше приоритет да завършим качествено интерконектора
©
Слушай новината Слушай новината

"Строителството започва да става много трудно, а завършването на нещо изглежда още по-трудно. За нас беше приоритет да завършим качествено и по докумнети Интерконектора и да го въведем в експлоатация". Това заяви в ефира на БНТ регионалният служебен министър Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по.

"Надяваме се самото съоръжение от утре да работи без никакви проблеми", добави той.

И уточни, че има да се довършат определени неща по интерконектора с Гърция в област на Стара Загора.

"Надявам се да бъдат довършени до началото на зимния сезон, но България няма да има проблем с нормалните доставки на газ и съоръжението ще работи без никакъв проблем".

"Това, което показах, когато дойдохме на власт за интерконектора беше, че това бе просто една строителна площадка. Помните имаше и протести и обвинения към нас, че умишлено не искаме да го въведем в експлоатация. Благодаря на всички, които ни подкрепиха по този проект, най-вече на медиите, сега вече този проект е факт, подплатен с документи", допълни Шишков.

"Хубаво беше, че обектът беше наблюдаван от цялата държава и успяхме да мотивираме строителя да го завърши", смята той.

"Запретнахме ръкави и събрахме тези документи. Правехме непрекъснати графици за довършване на строителните дейности ден по ден и строителят успя да завърши обекта. В края на краищата колкото е по-трудно, толкова е по-сладко", посочи регионалният министър.

"Ремонтите на Хемус са отдавна. Съораженията не са в добро състояние. Това, което правим е, че пуснахме тунел "Ечемишка", съвсем скоро се надяваме да пуснем и Витиня. Тировете нямат трасета за обходни марширути. Състоянието на пътищата в България в момента показват изключителна магистрална бедност", смята регионалният министър.

Той коментира още, че според него част от катастрофите у нас стават, защото пътищата ни са натоварени повече от нормалното.

С темповете, които се е строило в последните 10-12 г., няма да ни стигнат 30-35 г. да завършим магистралите, които са ни необходими. Трябва да започне да се проектират и строят магистралите максимално бързо.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
542 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.09.30 | 10:24

2
кажи си, че натиснахте ДНСК за разрешението! нищо не е наред и дано не го взривите, заради еврогейците и изборите!
ЖИВОТ НО

2022.09.30 | 10:06

1
РАЗДУЙ ЗА ТОЯ ДЕТО ГО ИЗПЕЧЕ ТОКА НА УЛИЦАТА :) ИМАШЕ ЛИ ХРУПКАВА КОРИЧКА?

Добави коментар

Водещи новини