Атака: Семерджиев трябва да си тръгне

share

Искаме оставката на председателя на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. Това заяви лидерът на партията Волен Сидеров на пресконференция днес.

Според националистите Семерджиев носи отговорност за увеличаването на цената на тока. Тъй като той е подчинен на премиера, искаме изслушване на Бойко Борисов в парламента, за да обясни защо се вдига цената на електроенергията, защото според Сидеров е смешно от ГЕРБ да се оправдават с предишното правителство.

Той смята, че причината за увеличаването на цената на тока не е в зелената енергия, а е много по-дълбока и комплексна. "Атака" ще внесе законови промени, с които да се премахне преференциалната цена за изкупуване на енергия от зелени източници и да не се изкупува всичко произведено, а това, което е необходимо. Ако причината е в зелената енергия, нека управляващите приемат тези поправки и въпросът ще бъде решен, каза още Сидеров и допълни, че според него от фотоволтаичните паркове се облагодетелстват близки до управляващите хора.

Водещи новини

Още новини