Нинова: Разграничаваме се от действията на тримата ни министри, както и от целия служебен кабинет

Novini.bg
share

Разграничаваме се от тримата ни министри (Весела Лечева, Крум Зарков и Явор Гечев - бел.ред.) в служебното правителство, защото те са нарушили Устава на БСП. Не носим политическа отговорност за техните действия, както и на цялото правителство. Смятаме за недопустима намесата на президентската институция във вътрешнопартийни дела на политически партии, които и да са те, в частност БСП. 

Това заяви на брифинг след края на заседанието на Националния съвет на БСП председателят на партията Корнелия Нинова. 

Вигенин: Зарков, Гечев и Лечева нарушиха Устава на БСП

"Всички кадри на БСП, които участват под някаква форма в служебния кабинет, участват в лично качество, а не с мандат от БСП. Разграничаваме се от тях и не носим отговорност за това управление. Никога не сме имали намерение да ги изключваме и те остават членове на БСП. Това е официалната позиция на НС на БСП - разграничаваме се, не носим отговорност за този служебен кабинет и не приемаме за нормално президентската институция да се меси в партийните ни дела. Това решение беше подкрепено със 104 гласа "за", 5 "против" и трима "въздаржал се", добави тя. 

"Днес одобрихме още водачите на листи, местата на гражданска квота и коалиционните ни партньори. Избрахме предизборен щаб и приехме коалицията, с която ще участваме на изборите. Вече сме напълно готови за една позитивна и добра предизборна кампания. Ще ви пуснем водачите на листи в официално прессъобщение. Има промени и в коалицията. В нея остават "Тракийските дружества" и "Екогласност". От коалицията отпадат "Нова зора" и комунистическата партия, но подписваме нови споразумения с около десет леви партии", разкри Нинова. 

"Кампанията ще бъде позитивна. Предизборната палтформа и програма ще бъдат приети на следващото заседание на НС на БСП. Ще акцентираме върху всички социални успехи, които постигнахме в предишното управление", заяви от своя страна председателят на предизборния щаб на БСП Борислав Гуцанов. 

Водещи новини

Още новини