Владислав Панев: Няма тайна в записа с ДБ, Рашков е бухалка за купувачите на гласове

БНТ
share

Няма никаква тайна в този запис. В записа става ясно, че ние се отнасяме съвсем отговорно към разговорите за съставянето на правителство. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-председателят на ПГ на "Демократична България" Владислав Панев по повод записа от заседание на парламентарната група на "Демократична България", проведено в сградата на Народното събрание, който показва как се развиват преговорите за съставяне на правителството.

Заседанията на парламентарните групи са неформални, там така се говори. Представям си как протичат разговорите в ПГ на ГЕРБ, знаете какви записи с Борисов са излизали. Ние си говорим съвсем отговорно. Ние смятаме, че България трябва да има кабинет и парламент през следващите месеци, защото това е добре за държавата. Трябва да има действаме кабинет, който да изважда България от кризите, които в по-голямата си част за международни. Искаме нова формула, защото министерствата бяха парцелирани. Искаме тази формула да се разбие, за да има по-добър контрол, заяви Панев.

Трудно е да се работи с БСП, защото имаме различни ценности, но в същото време и БСП, и ние сме формации с история, знаем как да се държим, как да преговаряме и какви цели на нашите избиратели да постигаме. Това не се прави в името на властта, а в името на това да извадим България от кризите, посочи той.

България има нужда от кардинални реформи, за да може икономиката ни да е конкурентна в условията на приближаващите. Имаме нужда от няколко седмици гласувания в парламента, за да вярваме на Има такъв народ малко повече от сега, включително и за КПКОНПИ. Евентуалният кабинет е заложник на това дали има воля за реформи за борба с корупцията, заяви зам.-председателят на ПГ на "Демократична България".

Ген. Атанасов: Възможно е в следващото правителство да няма министри от ДБ

Усещането ми е, че много трудно ще се състави мнозинство, но продължаваме да се борим за това да има смислено правителство с третия мандат, добави той.

В отговор на въпрос за коментарите от страна на опозицията, които определят министъра на вътрешните работи Бойко Рашков като "бухалка на управляващите" и "инквизитор", Панев отбеляза, че анализите показват, че откакто Рашков е вътрешен министър, купуването на гласове е намаляло.

Бойко Рашков ще бъде бухалка за купувачите на гласове, подчерта Владислав Панев.


 

Водещи новини

Още новини