Нинова към ИТН: Днес трябва да си кажем ще правим ли правителство или отиваме на избори

  • 20 юли 2022 14:00

  • 13014
  • 13
© Novini.bg

Получихме третия мандат. Даваме си сметка каква отговорност тежи върху нас. Декларираме категорично желание да опитаме да направим правителство, защото знаем какво ни чака през следващите месеци. Това каза лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в началото на преговорите с представители на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" за съставяне на правителство в рамките на третия проучвателен мандат, предаде репортер на Novini.bg.

Нямаме никакво намерение да губим напразно време с напразни преговори или имитация на преговори. Днес трябва да си кажем – да, ще правим правителство или – не, няма да правим и да се знае, че отиваме на избори, заяви тя.

Моля ви да кажете вашата позиция - бихте ли искали сериозно и твърдо да опитаме да направим правителство. Ние предлагаме това правителство да стъпи върху програмата, която "Демократична България", ПП и ние съставихме за първия мандат. В първите разговори с "Продължаваме промяната" сме заявили, че оставяме програмата отворена за "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен". След като не сте участвали в съатявянето ѝ, е напълно нормално да дадете мнение. Затова, ако имате воля да седнем да разговаряме за правителство, притиснати от кризи и загрижени за хората, да седнем с тази цел, обърна се Нинова към представителите на ИТН - Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г., Станислав Балабанов и Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше.

И днес структура и състав на Министерски съвет няма да бъдат обсъждани, обяви Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, тъй като целта на първия кръг преговори е да се намери мнозинство по управленската програма.

Нинова: Кирил Петков направи лична жертва, за да вървим напред

Още след като стана ясно, че отново се завърта парламентарната рулетка, ние заявихме, че ще бъдем кнструктивни и че най-добре е да се направи правителство със същите четири партии, които бяха в коалиция. Т.е. ние не сме си променили мнението и не смятаме, че трябва да се ходи на избори. Смятаме, че трябва да има диалог, а не изнудване. Програмата в голяма степен припокрива коалиционното споразумение, което имахме. Ние я получихме. Идваме с готови предложение, искаме неща, които да бъдат включени, други, които да бъдат обсъдени. Ще работим върху нея, защото тя стъпва върху коалиционното споразумение, каза председателят на парламентарната група на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г..

Днес ще покажем дали имаме мъдрост,разум, лидерство и зрение да управляваме, посочи депутатът от ИТН Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше.

Твърдо заявяваме, че ние сме готови сме на конструктивни разговори. Нашето последователно и категорично мнение е, че избори в момента не са необходими, че те няма да доведат до по-добри резултати, а напротив - ще задълбочат кризата. Затова, ако сме отговорни политици, трябва да направим всичко възможно, което зависи от нас, загърбвайки егото си, за да направим необходимото да се стигне до кабинет. Запознати сме с програмата – имаме съвпадение по почти всички точки. Ще направим всичко възможно да работим за реформа на съдебната система, на антикорупционното законодателство, реформа за по-добро здравеопазване, по-добро образование и по-добра социална политика. Мисля, че това е целта на всички нас, заяви Митева.

"Червените" започнаха консултации за кабинет, след като получиха третия мандат от президента Румен Радев. Първата среща вчера беше с най-голямата парламентарна група - на "Продължаваме промяната". Структура и състав на бъдещ кабинет не са обсъждани. Ако бъде постигнато съгласие и бъде намерено необходимото мнозинство, от най-голямата политическа сила ще номинират премиер.

 


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
13014 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2022.07.20 | 17:47

13
Комунисти крадливи махайте се
mmm

2022.07.20 | 16:21

12
Не се напъвайте излишно.
Не трийте!

2022.07.20 | 15:23

9
Потресаващо унижение за Нинова, съгласила се да седне на една маса с чалгарските изпълнители на мократа поръчка, които екзекутираха правителството с нейно участие и всъщност посякоха и нея! Потресаваща наглост и безпределен цинизъм на "лицата", пардон - на "задниците" на чалгарската сбирщина, които нещо се правят на учиндолски "елит"! Та палачите, изпълнителите на мократа поръчка на Кремъл, на мафията, на Банкя, на сараите и на мутрите, от които неразделна част винаги е бил онзи сакат мафиот, дето сега седи като посаден на дивана и не може да си помръдне задника, и дето мозъкът му е сериозно увреден - една година натрапва този факт на българския народ, та тези тримата "хубавци" искали правителство, защото " мислели за народа"! Така ли ма, фъфлеща учиндолска, кобургска, сарайска и герберастка слугиньо, дето сега си подложила задника си на Сакатия "бос" и ортак на мутри и престъпници от подземния свят, така ли бе, Хаджията с просташкия и селяндурски език, който отврати цяла България и цяла България те мрази и презира, така ли бе, Джебчията Балабане с грозната брадавица на мутрата?! Като искате правителство в същия формат, защо свалихте предишното, то беше същото, нали?! Защото ПП отрязаха ортака на Сакатия от "Капитан Андреево", защото не дадоха още три милиарда на делянпеевските фирми, а те вече бяха получили толкова, ама те си ги икономисали и магистрали няма, нали?! Защото не беше избран за управител на БНБ агентсавовия кандидат - ефенди Каримански и Сактият побесня, то той отдавна е бесен, резултата от мозъчното му увреждане, ама пък вие бе, "българските депутати", защо поне веднъж не опонирахте на шизофреничните изблици на този доказан психопат?! И с какъв сурат подавате кървавата си ръка на тази, която посякохте бе, чалгарския "елит"?! Друг е въпросът за унижението, което Нинова е приела в името на властта ! Нито власт ще види повече, нито партийно лидерство! Не само българският народ, но и членовете на партията няма да й простят, че лази като червей в краката на екзекуторите си!

2022.07.20 | 15:31

11
Не те трият,но няма кой да ти чете умопомрачението ти.
АНОНИМЕН

2022.07.20 | 15:28

10
българия потъва
Умник Гюро

2022.07.20 | 15:03

8
Абе, нещастници, стига сте протакали и бавели. И на малките деца им е ясно, че вас ще ви изритат от парламента и отиваме на избори.

2022.07.20 | 14:40

7
Днес сутринта Америка разположи ракети с дълъг обсег в украйна с цел Крим
Тия ако…кдк

2022.07.20 | 14:17

4
Ако направят правителство ще се откажа от българското си гражданство и ще си сменя фамилията с английска.

2022.07.20 | 14:37

6
Браво един сиган по малко
На майка ти х.....

2022.07.20 | 14:34

5
На кравешката шунда простотиите.Пак ще обешаят нещо нагалфоните на Слави

2022.07.20 | 14:16

3
Колко много боклук на едно място

2022.07.20 | 14:15

2
Дрън,дрън,та пляс

Добави коментар

Водещи новини