Владислав Панев: Има дълъг път до съставянето на кабинет

БНТ
share

Има все още дълг път, ако искаме да съставим кабинет в рамките на този парламент. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова нюз зам.-председателят на ПГ на "Демократична България" Владислав Панев.

Трябва да имаме съгласие по политиките преди да започнем да обсъждаме имена, добави той.

По думите му все още не е обсъждано име на кандидат за министър-председател. "Продължаваме промяната" е най-голямата партия и е нормално да излъчи кандидат за премиер.

Очевидно Асен Василев е обединяваща фигура между нас, тях и БСП, така че той е напълно възможна кандидатура, отбеляза Панев.

Той поясни, че ДБ ще подкрепи Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ.

В парламента имаме важни гласувания, които от миналата седмица като че ли вървят добре – като например Законът за съдебната власт и процедурните правила за избор на председател на КПКОНПИ. Така че вървят нещата, но трябва да се извърви дълъг път за намиране на доверие, посочи зам.-председателят на ПГ на "Демократична България".

Христо Иванов: Нарастват шансовете за правителство

От всички нас зависи дали ще има правителство, дали ще можем да изгладим всички ръбове, коментира той.

Трябва да бъде излъчено правителство, което да носи отговорността за справяне с кризите. Ако прехвърлим отговорността на президента Радев и служебно правителство, няма да е благородно, каза още Владислав Панев.


 

Водещи новини

Още новини