Никола Минчев: Третият мандат - при ДБ или БСП

Булфото, архив
share

"Демократична България" или БСП трябва да получат третия мандат, за да има възможност за съставяне на правителство. Те имат добра комуникация с всеки от коалиционните партньори. Ако ИТН получат третия мандат, за нас ще бъде трудно да водим разговори с тях. Може да е имало реплики спрямо тях, но ИТН напусна правителството и доведе страната до настоящата политическа ситуация. Това каза пред БНР Никола Минчев, депутат от "Продължаваме промяната", доскоро председател на парламента.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

"Ще положим усилие да има правителство с третия мандат. Даваме си сметка, че в следващите месеци е важно не само да има правителство, но и работещо редовно Народно събрание. Но съставянето на правителство не е на всяка цена. Мандатоносителят ще има тежестта да води разговорите и да сглобява пъзела отново. Вероятно ще намери път с ИТН".

Митева: Третият мандат при ДБ, премиер - Минчев или Лорер

Минчев посочи, че относно евро-атлантическата ориентация на партиите и коалициите трябва да се гледат действията. "ГЕРБ се водят такава партия, но имат действия, които обслужват руски интереси".

Владислав Панев разкри кой може да е премиерът при третия мандат

Той допълни, че при предсрочни избори ПП ще разчита, че българският народ ще даде мандат на реформаторско мнозинство, което иска положителни промени в България.

По думите му развитието на темата "Северна Македония" е позитивно за България. "Интересът на България е категорично защитен... Темата винаги е била обсъждана, но не и под формата на натиск, а като разговори".

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Водещи новини

Още новини