Деница Сачева: Притеснителен беше начинът, по който ПП се опитаха да отцепват депутати в НС

Кадър: Нова телевизия
share

Депутатите от ГЕРБ не са били изненадани от това, че номинираният за премиер Асен Василев върна проучвателния мандат неизпълнен на президента. Това за заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева в предаването “Офанзива” по ова нюз. 

“Начинът, по който ПП се държеше със своите партньори не предполагаше те да седнат и да се разберат около конкретни политическите приоритети. Особено притеснителен беше начинът, по който ПП се опитаха да отцепват депутати от различни парламентарни групи”, заяви Сачева. 

По думите ѝ депутатите от партия ГЕРБ “винаги сме подавали ръка на ПП по ключови решения”. Като такива тя изтъкна войната в Украйна, казуса с РС Македония и актуализацията на бюджета.

Бойко Борисов: За третия мандат няма с кого да преговаряме

“Бюджетът беше повече бюджет на опозицията, отколкото на правителство”, заяви Сачева. “Благодарение на него ще има помощи за бизнеса, ще има и компенсации и нови мерки за отопление”, допълни тя.

Какво успя да свърши и какво не правителството на Кирил Петков

Депутатът коментира и Плана за възстановяване и устойчивост като каза, че от общо 63 мерки, свързани с него, са изпълнени едва три, а една от тях - благодарние на ГЕРБ. “Приемане на Закона за насърчаване на заетостта е приет благодарение на опозицията”, каза Сачева. 

По-рано в събота лидерът на ГЕРБ апелира от Бургас за закон  за 100% ползване на природен газ, различен от руския. 

 

Водещи новини

Още новини