Президентът Радев обявява кога ще връчи втория мандат следващата седмица

Novini.bg
share

Благодаря за връчването на мандата. За съжаление не успяхме да съберем достатъчна подкрепа, за да изпълним политиките, които едно евентуално правителство би искало да може да направи. Връчваме мандата неизпълнен. Това обяви пред държавния глава министърът на финансите в оставка Асен Василев. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 688

Преди една година гражданите повярваха, че България може да се управлява по друг начин. Оттегленият кредит на доверие към кабинета не може и не трябва да изчерпва обществените усилия за изграждане на прозрачно и отговорно управление. Вярвам че мисията да променим страната ни е историческа и колкото е да трудна ще го постигнем. Това заяви президентът Румен Радев.

Асен Василев обяви, че връща неизпълнен мандата за съставяне на кабинет

Благодаря на онези от вас, които работиха смисъл за родината. Дълбоко вярвам че институциите могат да постигат резултати, ако осъзнатият национален интерес е на първо място. Затова и очаквам правителството да разработи законите свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, за да не продължава България да губи време и средства, добави още държавният глава.

През следващата седмица ще обявя кога ще връча мандата на втората по численост група. Очаквам това време да бъде оползотворено от правителството и парламента, отбеляза Радев.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 688

Водещи новини

Още новини