Секретарят на президента показа документ за оръжейна пратка

Nova News
share

Президентският секретар Димитър Стоянов показа във Facebook профила си част от документ, в който пише, че оръжейна пратка пренасочва крайната си дестинация от Ислямска Република Афганистан към Украйна, съобщава „24 часа”.

Стоянов не дава никакви уточнения какъв е документът и показва само част от него. Но е написал: „Някои са абонирани за лъжата. Ма тя е и заразна тази болест с лъгането след като се предава от министър на началник на кабинет“, пише главният секретар на президента Румен Радев.

Коментар след поста дойде от депутата от БСП Явор Божанков. По думите му секретарят на президента е „прострелял жестоко Радев”. „Публикувал е няколко реда текст и внушава, че се изнася оръжие от Афганистан за Украйна. Но не е обърнал внимание, че в документа пише „Министерство на икономиката“. Т.е., документът е от служебния кабинет на Радев. Защото министерството, което Нинова оглавява, се преименува на „Министерство на икономиката и индустрията“, отбелязва той.

„Ако не беше злонамерен, можеше да попита и шефа на ДАНС (назначава се от президента) какви сделки има. В комисията по оръжия присъстват двама представители на ДАНС, тоест двама представители на президента. Те първи проверяват и подписват сделките”, допълва Божанков.

Заков няма информация България да изнася оръжия за Украйна

„Днес президентът заяви, че К. Петков опитал да стреля по него, но уцелил Нинова. Стоянов и той опита да стреля. В опитите си да стрелят обаче улучват само обикновения българин, който чака повишаването на доходите си. Улучват и българската военна индустрия, която спазва всички международни конвенции и договори, но става жертва на политическо поведение, което вече граничи с неприкрита злоба”, категоричен е депутатът от БСП.

Водещи новини

Още новини