Журналист: Зад свалянето на правителството стоят руски интереси

Булфото, архив
share

"Отношенията между двете страни бяха дадени под аренда на Каракачанов, което беше абсолютната предпоставка за довеждане до катастрофа. От наша страна бяха издигани безсмилени и безцелни пречки пред отношенията. Налагането на ветото беше груба стратегическа грешка на България, зад която стоят руски интереси". Това заяви за "Офанзива" журналистът Петко Георгиев, който се намира в Латвия.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Кирил Петков: Радев ще върне "Газпром" и ще спре оръжието за Украйна

По думите му коренът на проблемите между България и Северна Македония не е в налагането на ветото. "Той стигна дотам, защото и от двете страни имаше сили, които повлияха против интеграцията на Западните Балкани в ЕС. Служебно правителство на Радев или нова странна, измъчена коалиция, ще бъде канал на възстановяване на договорите с "Газпром". Това е стратегическата цел на руската страна у нас. По това ще познаем какво е правителството", коментира той.

Според него зад свалянето на правителството стоят руски интереси и обръчи от фирми, свързани с ГЕРБ и ДПС. "В обществото има евроатлантическо мнозинство, но не и в парламента. То е използвано за смокиново листо на корупцията. Това е недостойно", посочи Георгиев.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Водещи новини

Още новини