Симов: ИТН използват РСМ като фалшив предлог за напускане на коалицята

share

Проблемът не е в София, а в Македония. Усилията трябва да бъдат насочени в Македония. Темата Македония беше причината и махането на Никола Минчев от поста председател на Народното събрание. Това каза депутатът от БСП Александър Симов в предаването "Лице в лице" по bTV. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

По думите му от "Има такъв народ" са използвали темата за Северна Македония като фалшив аргумент, за да излязат от коалицията. 

"Има такъв народ" не искат да бъдат партия на промяната. Това е партия, която дезертира от желанието да променим България. Македония се използва, за да гримира предателството към избирателите. Винаги сме били готови на разговори с "Има такъв народ". Те бяха политическото явление и през юли не успяха да съставят правителство, защото не можаха да направят диалог. Напуснаха правителството с фалшив предлог. Те предадоха своите избиратели. Подозирам, че започва процес на разпад в партията. Каквито и разговори да се водят на базата на принципите, които искаме да постигнем в управлението, подчерта Симов. 

Настимир Ананиев: Още депутати от ИТН обмислят да ни подкрепят в сряда

Забавянията в антикорупционните законодателства се дължи на "Има такъв народ". Логично е да има диалог по такава тема. Ако правителството оцелее, а аз вярвам, че ще оцелее, тази пречка е развързана. Това правителство получи мандат на доверие от обществото. Сега предстоят промените, за които гласуваха българските граждани. Това е принципна коалиция, обединена от желанието си да свършим няколко неща за България, допълни още депутатът от БСП. 

Симов отебляза, че няма да има коалиция с ГЕРБ и ДПС, които са готови да подкрепят внесеното от БСП решение за връщане на хартиените бюлетини по време на избори. 

Не махаме машините, но е добре да върнем избирателите, които бяха уплашени от машините. Имаме проблем с ниската избирателна активност. Не беше възпрос на отвръщение, но и на притеснение. Ние трявба да мислим за тези избиратели, смята още Симов. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Водещи новини

Още новини