Костадин Ангелов: Интересите на България са управляващата коалиция да си тръгне максимално бързо

БНТ
share

Това е логичен парламентарен ход, каза пред БНТ депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов по повод днешното гласуване на искането за оставка на председателя на Народното събрание Никола Минчев.

До момента, в който вземаше решенията сам, г-н Минчев постъпваше правилно, но сгреши, когато реши да обслужи премиера си, скривайки национално предателство, заяви той.

Падането на председател на парламента е нормално, когато имаме правителствена криза и властта няма национално представителство. Това е нормална практика. Ние сме опозиция и нашата цел е да поставим на първо място интересите на България. Интересите на България са тази управляваща коалиция да си тръгне максимално бързо, защото щетите, които нанесоха на България, ще останат задълго, подчерта Ангелов.

НС решава за предсрочното освобождаване на председателя Никола Минчев днес

Той коментира и внесения от ГЕРБ вот на недоверие срещу праивтелството. Решенията, които взема това правителство, граничат със заплаха на националната сигурност. Влизаме в дългова спирала, в риск от свръхдефицит, което ще доведе до спиране на еврофондовете. Такава инфлация, която наблюдаваме, не сме наблюдавали от много години назад. Тя е резултат на закъснелите и невзетите решения и всички българи я усещат по джоба си, каза още Костадин Ангелов.

Водещи новини

Още новини