Министър Сандов: Ключово важно е поне до приключването на войната да имаме стабилно правителство

bulphoto (архив)
share

За мен ключово важно е поне до приключването на войната ние да имаме стабилно правителство и най-вече работещ парламент. Това заяви заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов коментира пред журналисти в Пловдив във връзка с политическата ситуация в България.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Според него оставянето на страната ни без функциониращ парламент във време, "в което на 300 км. от нас се води война и ние не знаем дали няма да бъде атакувана още една държава, създава сериозни рискове".

Сандов: Слави принуди министрите на ИТН да напуснат коалицията

По думите му отиването на избори би създало условия за нова политическа криза. Според статистическите данни хората не очакват да има избори, а да има стабилност, предвидимост и социална защита за тях и те вероятно биха "наказали" всички, коментира Сандов.

Според него нови избори биха означавали ниска избирателна активност, още по-сложен и фрагментиран парламент и по-трудно решение за съставяне на стабилно мнозинство. За това и няма логика да се отива на избори и да се тласка страната в политическа криза с дупка, в която няма да имаме функциониращо Народно събрание, когато е възможно да трябва да се взимат изключително важни решения, които едно служебно правителство не може да си позволи да взема, допълни министърът.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Водещи новини

Още новини