Венко Сабрутев: Рискуваме да изпаднем в дълбока политическа и икономическа криза

Кадър: БНТ
share

България се намира в един изключително деликатен момент. Рискуваме да изпаднем в дълбока политическа и икономическа криза. Необходимо е да се приеме актуализацията на бюджета, нужно е да продължи борбата с корупцията, България не бива да изпусне тези 13 млрд. лева грантови средства от ЕК, които зависят от приемането на няколко закона. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Венко Сабрутев в предаването „Панорама“ по БНТ.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

„Подкрепата за правителството ще я видим по време на гласуването. Г-н Петков разговаря с отделни народни представители, за да им напомни приоритетите пред страната. Надяваме се бюджетът да бъде подкрепен“, изтъкна той.

Кирил Петков: Ще разговарям всеки ден с депутати, готови да служат на държавата, а не на партийния си лидер

„Коалицията е сложна“, призна Сабрутев. „Досега не можехме да окажем съпротивата на ИТН по отношение на промяната в КПКОНПИ. Грешката на Продължаваме промяната бе да си мислим, че може в този формат от четири партии да се постигне обединение около приоритета за нулева толерантност към корупцията“,отбеляза Венко Сабрутев.

„В Бюджетната комисия видяхме един фарс. За първи път видяхме случай да не се приеме актуализация на бюджет. Приехме двата малки бюджета, но големия – не“. Партиите, които не подкрепиха актуализацията са Възраждане, ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ", обясни депутатът от "Продължаваме промяната".

По думите му бюджетната комисия вчера е отправила послание към хората, че иска да вдигнат пенсиите им, но няма да даде пари за това, каза още Сабрутев.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Водещи новини

Още новини