Министър Проданов за бюджета: Правителството не е застрашено, актуализацията ще бъде приета

Булфото (архив)
share

Правителството не е застрашено, актуализацията на бюджета ще бъде приета. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет министърът на туризма Христо Проданов, който коментира напускането на заседанието на кабинета на трима министри от "Има такъв народ".

Проданов каза, че министрите на ИТН са изказали някакви несъгласия с параметрите на актуализацията на бюджета и са отишли да го обсъждат с тяхната партия. Според него обсъждането на актуализацията по време на заседанието на кабинета е минала напълно спокойно. Предполагам, че по същия начин ще мине и през парламента, каза министър Проданов.

Това е тяхно решение, те казаха, че отиват да обсъдят това, което се предлага като актуализация на бюджета в тяхната партия, коментира той. Казаха като цяло, че имат някакви забележки, но не са коментирали конкретно, допълни Проданов.

Бюджетът бе приет въпреки скандала с министрите на Слави

Той гарантира, че в нито едно министерство няма орязани пера, напротив, има увеличение.

Парите за пенсии също не са орязани. Няма нищо, което е като промяна, от това, което е анонсирано във връзка с предложението за актуализация и това, което каза премиерът в началото на правителственото заседание, заяви министър Проданов.

Водещи новини

Още новини