Министър Проданов: Следващата седмица се очаква да има яснота за използването на ваучерите за туризъм

  • 07 юли 2022 15:26

  • 616
  • 0
Министър Проданов: Следващата седмица се очаква да има яснота за използването на ваучерите за туризъм
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Като победа за бранша определиха възможността ваучерите за храна да се ползват и за туризъм председателят на ресорната парламентарна комисия Илин Димитров и министърът на туризма в оставка Христо ПродановХристо ПродановХристо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и управител на заведения за.

Тази мярка бе предвидена с актуализацията на държавния бюджет за тази година. Това ще даде по неофициални сметки около 300 млн. лева допълнително на туризма, коментира Димитров ефектите от мярката.

Гърция, Турция и България - традиционни дестинации за лятна почивка на румънците

Министър Проданов съобщи, че другата седмица министерството ще организира съвместна среща с представители на браншовите организации с Асоциацията на фирмите за ваучери, на която да се изяснят подробностите за това как може да се кандидатства за ваучерите.

Той напомни, че бюджетът за ваучерите е 1,2 млрд. лева и изрази надежда догодина да бъде увеличен. Една трета, една четвърт да отидат в туризма - това е сериозна помощ за бранша и най- важното е, че парите остават в България, подпомагайки туристическия бранш, коментира министърът. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
616 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини