Вицепрезидентът: Президентската институция работи за развитието на българския спорт

Пресцентър Президентство
share

„Работим за развитието на българския спорт, за това България да си върне заслужените челни места за спортни постижения. Хиляди млади хора участват в инициативата „Спортувай с президента“. Убедени сме, че енергията, присъща за всеки млад човек, трябва да се използва за спорт, а не за агресия към другия.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри Мултиевропейското първенство по таекуондо, в което ще се включат над 1200 участници от 38 държави, съобщиха от президентския прессекретариат.

„Таекуондото не е само спорт, то е философия, която възпитава в ценности. Таекуондото е единство на дух, тяло и разум. Изключително необходим ни е този спорт в днешния доста труден и объркан свят“, посочи Йотова.

Вицепрезидентът поздрави президента на Българската федерация по таекуондо за активната дейност и високите амбиции. От своя страна Слави Бинев благодари за ангажираността на президентската институция към развитието на спорта.

Йотова в Трявна: Историята не е само минало, тя е настояще и бъдеще и няма да прости на своите ругатели

За първи път в историята ще се състои и Пара таекуондо Гранд при, което е под егидата на Световната федерация. „Участниците имат нечовешка воля, показват, че когато ги има амбицията и силата на човешкия дух, няма невъзможни неща“, заяви Илияна Йотова.

На откриването присъства и председателят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов.

Водещи новини

Още новини