Почетният председател на ДПС Ахмед Доган публикува научна статия

bulphoto (архив)
share

"Състоянието и развитието на света зависи не от масите, класовата борба и от отделните партии, а от намирането на коалиционни формули на заедността, иновативните технологии, адекватната, властова система с капацитет и визия за решаване на конкретни проблеми и ангажираност на свободните и активни граждани в тяхното  опредметяване“. Това се посочва в публикация на д-р Ахмед Доган, озаглавена „Казусът Ахмед Доган“, публикувана в Юбилейния сборник „Философи 1981. 40 години по-късно. Продължаващи истории“, съобщи пресцентърът на ДПС. 

Сборникът представя един от най-емблематичните курсове в историята на Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със своите активни, успешни и запомнящи се личности, се посочва в съобщението на ДПС.  

Младежкото ДПС със супер честитка за ЧРД на Доган

"Мощната онтологична акселерация на Мегасоциума на Глобалния свят ще имплицира конструирането на друг тип социални и политически онтологии, които ще бъдат предимно с релативен и еклектичен профил и характер", пише почетният председател на ДПС. Продуцирането и потреблението на „завършените философски системи“ ще бъде загуба на екзистенциално време, смята той и прогнозира, че вероятно „дебелите книги“ ще си останат само в библиотеките.  „Късите“ и ефективни теоретични конструкции за решаването на конкретни проблемни ситуации „ад хок“ ще бъдат доминиращи“, посочва Доган.

 Юбилейният сборник е на Издателство „Стилует“ и е издаден през 2021 г. Поради пандемията, представянето на сборника се състоя тази година, уточниха от издателството. Сборникът не се разпространява в търговската мрежа.  

Водещи новини

Още новини