Захариева: Кулеба дойде, за да ни иска оръжие, а не за да види как сме

БНТ
share

Това е едно празно, излишно и безсмислено решение. Така депутатът от ГЕРБ и бивш външен министър Екатерина Захариева определи решението, взето снощи от външната комисия, България да предостави на Украйна три вида помощ – техническа, финансова и хуманитарна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13427

Захариева заяви, че не знае какво точно се има предвид под "техническа помощ" и допълни, че не е запозната и с позицията на "Продължаваме промяната" по отношение на военната помощ за Украйна.

България предлага три вида помощ на Украйна

Не съм останала с впечатлението, че външният ни министър Теодора Генчовска е против изпращането на военна помощ, не съм чула и възражение от министъра на отбраната. Това е една коалиция без принципи и лидерство. Отговорността трябва да е на премиера и на най-голямата управляваща партия. А те в момента правят всичко възможно, за да се забави това решение и накрая да няма нужда от изпращането на военна помощ, коментира Захариева.

По думите ѝ украинският външен министър Дмитро Кулеба е бил у нас с ясната цел да поиска оръжие.

Кулеба за военната помощ от България: Ваше решение, но тези, които не помагат на Украйна, помагат на Русия

Нямам съмнение, че външният министър на Украйна беше тук, за да поиска военна подкрепа от България. Твърденията, че е протоколно посещение и е дошъл просто да ни види са абсурдни, каза тя.

,,Ние сме в криза на управлението, това правителство не може да взима решения. Проблемът на това управление е, че няма ясни процедури – те са дошли само за да ни изчегъртат. В криза трябва да има силно и стабилно правителство, а то не е нито силно, нито стабилно'', изрази мнение Захариева.

В заключение бившият външен министър смята, че първо място трябва да бъде овладяна "истеричната" инфлация в страната и добави, че "няма сектор, който да не е в криза".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13427

Водещи новини

Още новини