България отговори на Русия за евакуираните моряци от "Царевна"

bulphoto (архив)
share

Руското външно министерство излезе с коментар за евакуацията от кораба „Царевна” в Мариупол. Москва завява, че моряците ни са спасени от руските и донецките сили. Докато очакваме моряците ни да се приберат на родна земя се появи изявление на говорителката на външното министерство на Русия. В него говорителят на ведомството Мария Захарова съобщава, че България наказва тези, които са спасили моряците, а поддържа украинците, които са изложили на риск живота и здравето им. Според Захарова, семействата на моряците би трябвало да са благодарни на Русия и да питат управляващите – защо политиката на страната ни в момента е такава.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13391

В отговор - началникът на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова заяви пред Нова телевизия, че изявлението на Русия не почива на истински факти и информация.

Мария Захарова коментира евакуацията на част от екипажа на "Царевна"

„Сами можете да си отговорите фалшива новина ли е, провокация ли е. Важното е че правителството през цялото време работеше активно и подкрепяше спасителната операция. Заради тяхната собствена безопасност, заради това те да бъдат емоционално и психически стабилни в този момент, не цялата информация е била предоставяна, съответно те няма как да уведомят техните близки. Но правителството през цялото време работеше”, коментира началникът на кабинета Лена Бориславова.

Вчера говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на ситуацията с кораба "Царевна" под български флаг, който се е намирал в продължителна блокада в Азовско море.

"Сега членовете на семейства българи благодарение на действията на руските и донецките въоръжени сили благополучно ще се завърнат у дома. И вероятно у тях ще възникнат въпроси към своето ръководство: защо то наказва тези, които ги спасиха, и поддържа украинците, които поставиха под заплаха техния живот и здраве", написа тя в социалната мрежа "Телеграм".

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13391

Водещи новини

Още новини