Десислава Атанасова: Никой не печели от репресиите на Бойко Рашков и кошаревския свидетел Кирил Петков

БНТ
share

Ролята на опозицията не е само да критикува праивтелството, затова преди време обещахме да бъдем конструктивна опозиция. Предлагахме много решения, свързани с ежедневието на българите, но властта почти винаги автоматично отхвърляше нашите предложения, без кой знае какви аргументи. Мисля, че това е категорично грешно. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Днес в парламента нямахме предвид само да честитим празника на шегата и лъжата на премиера и на вицепремиера, а да получим отговори на важни въпроси като този с меморандума с Gemcorp. Народното събрание е институцията, където премиерът трябва да отговори кой стои зад този 1 млрд. и тази фирма. Трябва да отговори и на въпроси за мегасделката със зърното, с която обещаваше да осигури хляба на българите. Трябва да отговори и на въпроси за цените на природния газ и на тока. Всички тези въпроси засягат джоба на хората, посочи Анастасова.

Попитана адекватен ли е вдигнатият шум покрай ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова, председателят на ПГ на ГЕРБ заяви: "Никой не печели от репресии, полицейщина и погазване на правовия ред. Шумът ни беше адекватен на действия на некомпетентни органи, на действията, които си позволиха Бойко Рашков и основният кошаревски свидетел Кирил Петков".

Арнаудова след разпита: Целенасочена политическа атака, защото ГЕРБ става първа политическа сила

В отговор на въпрос дали от ГЕРБ ще подкрепят кандидата на "Продължаваме промяната" за управител на Българската народна банка - Андрей Гюров, или Любомир Каримански, издигнат за поста от "Има такъв народ", Десислава Атанасова намекна, че бившите управляващи няма да подкрепят нито една от кандидатурите.

Водещи новини

Още новини