Сидеров: И ние ще запречваме кръстовища, когато ни скимне

Булфото
share

На редовната си пресконференция в централата на партията от "Атака" заявиха, че оттук нататък няма да спазват разпоредбите за провеждане на протести, тъй като се прилагат двойни стандарти в това отношение от страна на властите.

"Ще отиваме и ще запречваме кръстовища, когато ни скимне", заяви лидерът на националистите. Повод за изказването му са няколкото вечери окупация на Орлов мост от протестиращи срещу Закона за горите. Сидеров припомни, че те винаги са действали по законно установения ред при провеждането на техни демонстрации.

По думите му решението по проблемите със звуците от джамията "Баня башъ" и бездомните кучета е "окупация". Той подчерта бездействието на кметицата Йорданка Фандъкова по тези въпроси и припомни поредния смъртен случай, след ухапване на човек. "Ние припомняме, че сме вкарали поправки в Закона за животните, които решават този проблем. Ако управляващите обаче се ослушват, значи не искат да го решат. До този момент Йорданка Фандъкова пък е показала, че не е взела никакви мерки. Явно трябва да окупираме Орлов мост и да действаме не с уведомления, както бе по законовия ред", заяви Сидеров.

Според атакистите ветото на закона, наложено от президента Росен Плевнелиев е половинчато. "В мотивите си той не е дефинирал ясно какво иска от един ремонтиран вече закон. "Бойко Борисов се направи отново на добрия и върна закона чрез своя подчинен Росен Плевнелиев", заяви лидерът на "Атака". Той допълни, че държавният глава продължава да е на подчинение на телефонна директива от премиера Борисов.

Атакистите упрекнаха БТВ в тенденциозно отразяване на протестите за Закона за горите, както и че са заели позиция срещу тези демонстрации. Според Волен Сидеров шефката на БТВ Вики Политова е в драстичен конфликт на интереси, тъй като притежава акции в Първа инвестиционна банка, мъжът е също в надзорния съвет на учреждението. Сидеров каза, че ПИБ има апетити от строителството на ски съоръжения в Банско, Разлог и Пампорово и шефката на тази телевизия също има пряк интерес от изграждането на подобни съоръжения. Сидеров подчерта, че ще дадат сигнал срещу Вики Политова в парламентарната комисия за борба с корупцията, както и в държавната комисия за предотвратяване на конфликт на интереси.

Водещи новини

Още новини