Експерт за арестите и Божков: Нулева корупция не може да има, докато има власт

Булфото (архив)
share

Удавихме се в думи. Темата за корупцията беше удавена от логорея – не видяхме усилия корупцията да бъде приведена в нормални размери. Нулева корупция не може да има, докато има власт. Това заяви пред Нова Румен Ненков, бивш конституционен съдия по повод арестите на Борисов и в ГЕРБ, както и разпита на Васил Божков. 

Васил Божков ще повтори пред прокуратурата това, което е казал и пред медиите. Другата страна ще отрече. За да се стигне до съд, то трябва да се проследи пътя на парите – как от единия джоб са стигнали до другия, каза още той. 

Борисов на разпит в прокуратурата

И сравни Александър Божков, наречен от медиите "Мистър 10%", който трябвало да бъде милиардер, но е починал като журналист.

Каквито и чудовищни изнудвания и каквито и пари да са дадени или изнесени в чували, прокуратурата не може да разбере и да разследва. Но нито Иван Гешев, нито Делян Пеевски, нито Бойко Борисов ще умрат като бедни журналисти, както е починал Александър Божков.

По думите му след задържането на бившия премиер Бойко Борисов от МВР, прокуратурата все пак е била принудена да направи нещо.

„Как точно ще укрият сега и как ще замажат нещата, не знам, но те имат капацитета за това“, добави той.

Водещи новини

Още новини