Тома Биков: Кирил Петков е нискоинтелигентен лъжец, опасно е да е премиер

Нова телевизия
share

Сблъсъкът ни с управляващите ще завърши, когато това правителство падне от власт и отидем на предсрочни избори. Това каза в предаването "На фокус" по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Всичко по темата:
Арестът на Бойко Борисов 230

Ние нямаме никаква друга възможност, освен тази. Предсрочните избори са много лошо решение в една таква ситуация, но по-лошото е настоящето управление, което е безнадеждно некомпетентно и неспособно. Те буквално задълбочиха серията от кризи, в които се намираше държавата. Ще използваме всички законови средства, за да свалим това правителство. Моята прогноза е, че накрая то ще се свали само, заяви Биков, като добави, че вотът на недоверие е само един от законовите инструменти за свалянето на кабинета.

Искането на вот на недоверие в ситуация на войната е опасно, но по-опасно е Кирил Петков да бъде министър-председател. Този човек очевидно не е способен да изпълнява задълженията си. Това е човек с интелигентност, по-ниска от средната за страната. Това е генерално объркан човек поне по отношение на политиката, човек, който лъже през няколко минути – и то глупаво. Изрича безсмислени и глупави лъжи, които са лесно проверими, посочи депутатът от ГЕРБ.

Дани Каназирева: Наблюдаваме едно крайно незряло и крайно хаотично управление

По думите му арестът на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия правителствен говорител Севделина Арнаудова е политически акт. Този политически акт е замислен от Асен Василев. Действията на прокуратурата са отказ да нарушат закона, след като законът беше нарушен от министъра на вътрешните работи и от министър-председателя, отбеляза Тома Биков.

В отговор на въпрос дали ГЕРБ си има прокуратура, той каза: "ГЕРБ си няма прокуратура. Аско ГЕРБ си имаше прокуратура, може би на Кирил Петков щеше да му бъде потъресна отговорност за това, че наруши Конституцията преди една година".

Всичко по темата:
Арестът на Бойко Борисов 230

Водещи новини

Още новини