Шефът на НАП: Няма никакви нарушения в доставките нито на храни, нито на горива

БНТ
share

От всичките проверки е установено, че няма никакви нарушения в доставките на горива, зърно, олио или която и да е хранителна стока в България. Искам да кажа на гражданите да не се поддават на спекулация. Това каза в предаването "Говори сега" по БНТ изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов.

Продължават проверките и на пазара на олио. Там също има много интересни неща. В една търговска верига се оказа, че брошурите за промоцията са отпечатани седем дни преди това. Намалението с 26% е било обявено. Тук не става дума за саботаж – това как темата е отразена в определени медии, е отделен въпрос, заяви той.

Красимир Дачев за битката за олио: Виновно е стадното чувство на българите

Изпратихме наши служители във всички маслобойни в България, но засега е е установено нерегламентирано производство. Проверките продължават и се контролира целият път на олиото към търговските мрежи. Към днешна дата нямам никакви поводи за паника, че нещо ще свърши. Олио има за 4 г. напред, увери Спецов.

Той уточни, че откритите 263 000 тона недекларирано зърно в Бургас са на стойност около 200 млн. лева.

Откриха стотици хиляди тонове недекларирано зърно

Вече имаме и много по-ясен начин на работа на "Лукойл". Производството на гориво вече се осъществява от "Нефтохим", образно казано, на ишлеме. Вкарва се нефт и се изкарва гориво, като "Нефтохим" не е собственик на гориво, те само преработват. Собственик на горивото е международна кампания. По този начин много по-ясно могат да се търсят производствените разходи и да се събират данъците, посочи шефът на НАП.

Водещи новини

Още новини