Министър Проданов: Правителството прави всичко възможно да помогне на гражданите на Украйна

Министерство на туризма
share

Правителството на Република България прави всичко възможно да помогне на гражданите на Украйна, които се нуждаят от подслон и подкрепа. Tова заяви министърът на туризма Христо Проданов по време на срещата си с посланика на Украйна Н. Пр. Виталий Москаленко, съобщават от Министерство на туризма. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13588

„В момента Министерство на туризма осъществява контакт с всички места за настаняване в т.ч. и хотели, които са склонни да предоставят базите си срещу заплащане, но е важно и да разпишем правилата за начина на отпускане на тези средства и тяхното коректно отчитане“, уточни министър Проданов.

По думите му институциите работят непрекъснато, за да координират процеса по настаняване на украинските бежанци, като допълни, че ще бъде създадена платформа, в която, тези които желаят да останат по-дълго време на територията на България, да бъдат приобщени към пазара на труда.

Над 400 легла за настаняване на бежанци има в област Монтана

Украинският посланик Виталий Москаленко изказа голямата признателност на Украйна към българската държава за хуманното и доброжелателно посрещане на украинските граждани.

„Важно е за нас, че България им дава подслон и разбираме, че ситуацията за държавата Ви също не е лесна, тъй като предизвиква съответните финансови и икономически трудности“, категоричен бе той.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13588

Водещи новини

Още новини