Новият военен министър разговаря с посланика на Великобритания

МО
share

Перспективите за развитие на взаимоотношенията във военната сфера бяха обсъдени днес, 2 март, на среща на министъра на отбраната Драгомир Заков с Н. Пр. д-р Роб Диксън, извънреден и пълномощен посланик на Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия.

В проведените разговори участваха бригаден генерал Радостин Илиев, директор на дирекция „Отбранителна политика и планиране“ и аташето по отбрана на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия капитан I ранг Алекс Буш. На срещата беше отбелязан конструктивният диалог по въпросите на сътрудничеството в областта на отбраната между двете държави. Обсъдени бяха въпроси от актуалния дневен ред на сигурността и изтъкнати традиционно добрите връзки и доброто ниво на съвместни военни учения, тренировки и обучения. Министър Заков оцени усилията и ангажираността на Обединеното Кралство за предоставяне на подкрепа за повишаване на оперативната съвместимост и способностите на българските Въоръжени сили. 

След часове скандали в НС: Драгомир Заков е новият министър на отбраната

Развитието на военно-техническото сътрудничество, взаимодействието и изграждането на способности за киберсигурност и киберзащита също бяха сред дискутираните теми, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

 

Водещи новини

Още новини