Джамбазки за скандала с нацисткия поздрав: Помахах на председателката

ВМРО
share

Евродепутатът и новоизбран съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки бе обвинен, че е направил подобие на нацистки поздрав в пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург. Затова бе предупреден от председателката на ЕП Роберта Мецола, че след проверка може да бъде наказан строго. 

"Ще направят проверка и ще ми дължат строго извинение. Това е абсолютна глупост, чудят се за какво да се хванат. Измислят си причина и припознават призраци и жестове там където ги няма", коментира пред Нова Джамбазки.

Наказателна процедура срещу Ангел Джамбазки заради нацистки поздрав

Той разказа и какво се е случило.

"Изразих подкрепата си към правата на европейските граждани. Започнах спора си с колегите в залата. На излизане чух, че председателстващата ни призова да не говорим в залата, защото й пречим да води заседанието. Чух я обърнах се и просто й помахах в знак на това, че съм я чул и се извинявам. Вместо да се съгласи, че съм я чул и разбрал, си измисли тази глупост", обясни Джамбазки.

Джамбазки беше обвинен в ЕП, че е е отправил нацистки поздрав

По думите му не може да го накажат защото ще ги осъди.

„Тази прекрасна колежка извъртя нещата по такъв начин – тя го е правила и друг път, не само по отношение на мен – че запали всички останали. И понеже всички са тежко фрустрирани и комплексирани по тази темата фашизъм и нацизъм, се възбудиха и започнаха да пишат по нощите в „Туитър“, каза още той пред БТВ.

Водещи новини

Още новини