ГЕРБ осъди провеждането на Луковмарш

Булфото (архив)
share

В позиция до медиите от партия ГЕРБ осъждат Луковмарш, който започна тази вечер в 17:30 ч. в София. От партията пишат, че след забрана през две последователни години, "позорът наречен "Луковмарш" отново поведе своето мрачно шествие в центъра на София".

Този факт може да бъде определен единствено като срамен регрес и тотална деградация в борбата с антисемитизма и езика на омразата от страна на правителството на Кирил Петков. ГЕРБ остро и категорично осъжда състоялия се поход на омразата, почитащ спорната и противоречива фигура на ръководителя на пронацистката организация "Съюз на българските национални легиони", ген. Христо Луков, пише в позицията на ГЕРБ.

Събитието е тъжно, но логично следствие от трайната незаинтересованост по темата "права на човека", демонстрирана както от служебните управления на Румен Радев, но така също и от редовното на Петков. С отказа си да предприеме решителни действия срещу провеждането на "Луковмарш", кабинетът показа, че явно от промяна не се нуждаят порочни схващания, според които обществото трябва да бъде делено на расов, етнически и религиозен принцип, посочват от ГЕРБ.

От партията заявяват още, че безразличието на управляващата коалиция връща страната ни в изходна позиция и заличава всеки, постигнат с много усилия, напредък в борбата с езика на омразата.

Забраниха Луковмарш, но шествието тръгна

Водещи новини

Още новини