БСП и ДПС също се обявиха против провеждането на Луковмарш

  • 11 февруари 2022 12:23

  • 1150
  • 7
БСП и ДПС също се обявиха против провеждането на Луковмарш
© Булфото (архив)

От името на БСП се обявявам категорично против провеждането на Луковмарш, заяви депутатът от левицата Александър Симов в декларация от парламентарната трибуна.

Той изрази удовлетворение, че темата вече е била поставена в тази зала, визирайки предшестваща декларация от "Продължаваме Промяната".

ПП осъди провеждането на Луковмарш

Отдавна ни е омръзнало всяка година отново и отново да повдигаме тази тема, всяка година отново и отново да поставяме големите въпроси на българската демокрация и всяка година по някакъв странен начин това шествие да се оказва разрешено и всяка година по улиците на София да шестват тези мрачни сили, срещу които ние трябва категорично да се противопоставим, посочи депутатът от БСП.

Не е нормално в 21 век в България да ставаме свидетели на подобни прояви, заяви Александър Симов и допълни, че на това един път завинаги трябва да бъде сложен край.

Симов посочи, че днес по една случайност е видял, че се навършват 31 години от кончината на един, станал вече легендарен, български поет - Веселин Андреев, написал стихотворението "Балада за комуниста" с онази реплика "Не човек, а желязо". Веселин Андреев е представител на поколението, което прекара своята младост в битка с всички демони, които някой се опитва да възкреси днес, каза той.

Затова Александър Симов завърши декларацията с една фраза, която по думите му, Веселин Андреев би одобрил и която профилактично, от време на време би трябвало да прозвучава в тази зала: "Смърт на фашизма".

Депутатът от ДПС Станислав Анастасов посочи, че ДПС от 30 години осъжда Луковмарш. От 30 години обаче ние сме сами, сами сме и на контрапротеста срещу Луковмарш, за съжаление, каза той. Анастасов отбеляза, че МВР има абсолютно всички ресурси да спре Луковмарш. В момента вашият министър има всички ресурси да не позволи провеждането му, да видим дали ще го направи, обърна се той към управляващите.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1150 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
мнение

2022.02.11 | 22:03

7
Да живее Фашизма!
†Таню Войвода от Кирчан Баир ☞Вoйн на Светлината☜

2022.02.11 | 18:14

2
Бeлeзници и доживотен 3ATBOP за всички изедници-българoубийци: uni.su/2YRge8 ☞Да припомня на феодалите-дерибеи, как водят Никoлае и Елена Чаушеску на разcтрел, това ви чака и вас народни изедници-кръвопийци: uni.su/4XNQAG ☞Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: uni.su/jckxvg
◉‿◉Чeрвeна шaпчица APМAТKА

2022.02.11 | 18:30

6
От 9.IX.1944 година до днес, ни управлява ни кастата на АБпФК и техните лакеи. Децата и внуците на АБпФК много добре знаят произхода си и се поддържат едни други. Всички те се смятат за „свои“ и помежду им са се установили отношения на взаимопомощ и високо доверие. Дори най-младите от котилото на АБпФК не забравят произхода си и може да не споделят възгледите на родителите си, но не забравят откъде произлизат и на кого дължат успехите в живота си. На 1 юни 1959 г. Тодор Живков внася в Политбюро знаменитата си докладна записка „За уреждане на общественото, материалното и социално-битовото положение на активните борци против фашизма и капитализма“. В тази записка се обсъжда основно въпросът за „общественото, материалното и социално-битовото положение на една част от нашите кадри, участвали в дългогодишната борба срещу фашизма“ и отново се дава определение на понятието „активен борец против фашизма и капитализма“: „партизанин, политзатворник, концлагерист, ятак, член на бойна група, нелегален партиен и ремсов деятел, интербригадист“. На 30 септември 1959 г. секретариатът на ЦК на БКП официално учредява това привилегировано съсловие, като установява четиристепенно вътрешно деление според заслугите и препоръките, като всяка група получава пакет привилегии. АБпФК се обзавеждат с нечувани в историята на България привилегии: Народна пенсия, намалена пенсионна възраст и стаж, надбавка към заплатата, предимства при назначаване на работа, заемане на почти всички длъжности от висшата и средна номенклатура на ЦК на БКП, както и всички ръководни длъжности в специалните служби, предимства при кандидатстване във ВУЗ, привилегировано придобиване на жилище, безплатни карти за градския транспорт, дори безплатна карта за ползване на обществена баня. Освен това АБПФК ползват специални безплатни почивни станции, медицинско обслужване и безплатен транспорт.: uni.su/pU9z86
Пусть Всегда Будет Солнце

2022.02.11 | 18:27

5
Властта на AБпФK-котилото си осигурява ПРИЕМСТВЕНОСТ във всяко ново правителство. Доказателство: Независимо от смяната на партиите, статуквото си остава. Изборите са фарс, а не алтернатива. Това не е демокрация, а завоалирана тоталитарност. Бившите сътрудници на ДC са се предрешили като бизнесмени, организирали са се в спретнатите редици на престъпни групировки, а през свободното си време работят като пoлитици, дeпутати, cъдии, пpokypopи и на други отговорни позиции, като никак не се интересуват от общото благо. Основната им цел е забогатяване на гърба на обикновения човек. България като най-бедна членка на ЕC е и най-тъжното място на света.
◉‿◉❤Кристина-хотел Принцес

2022.02.11 | 18:21

4
За 33 години фалшив преход, нищо не се случи във BKP, а там се правят разчетите за бъдещите политически и икономически трусове в България, от там може да се подслушва, всеки и всичко без никакви разрешителни, и се прави. Bоенно Kонтраразузнаване е основният кукловод, а всички останали служби са със съпътстващи функции. Военното контраразузнаване е в главата на Октопода възпроизвеждащ статуквото. Сводници, контрабандисти и рекетьори се назначават на най-висшите държавни постове, за да изпълняват заповедите на генералите от BKP на ДC. Когато назнчените за управници мафиози започнат да слагат по-вече от позволеното златни кюлчета и пачки в чекмеджето, биват заменяни с други сводници, контрабандисти и рекетьори, за които се предполага, че ще бъдат по-послушни. От това, на коя централа служат генералите от BKP, зависи и чии окупационни войски ще бъдат настанени в България, за да пазят статуквото.
✯Къpвaвaта Пeтолъчкa на Сaтaнaта✯

2022.02.11 | 18:17

3
От 9.IX.1944 година до днес ни управлява дc-милиционер-кастата на АБпФК и техните лакеи: uni.su/FAWnvL ☞Линч и Въже за българоубийците агент Гоце, агент Буда, агент Иван и агент Сава, които превърнаха българите в най-бедната, болна, изчезваща и нещастна нация в Европа: uni.su/VGhcDZ
Кочо

2022.02.11 | 13:27

1
Смърт на фашизма

Добави коментар

Водещи новини